Waarom yoga                                               

In deze snelle, hectische 24 uurs maatschappij zijn we vergeten hoe we naar ons gevoel en ons lichaam moeten luisteren. Ons denken overheerst en we nemen onvoldoende tijd voor rust en ontspanning zodat we het risico lopen dat ons lichaam zich in een constante stroom van stress bevindt. Stress en emoties hebben de vervelende gewoonte om zich diep in het lichaam te nestelen en daar blokkades op te werpen die de doorstroming van het lichaam belemmeren. Het resultaat is o.a vermoeidheid, onrust en stijfheid. 

Wat kan yoga voor u  doen
Yoga maakt het lichaam soepel en zorgt voor een intens gevoel van ontspanning. Yoga helpt de blokkades op te heffen die ontstaan zijn door ons stressvolle bestaan en overwerkte emoties. In de yoga zijn de 3 B's heel belangrijk (nee dit zijn niet buik, billen en benen). De 3 B's staan voor Bewustwording, Beheersing en Balans. Bewustwording van de ademhaling en de spierspanning (gewenst of ongewenst) in het lichaam. Beheersing van de lichaamshoudingen (Asana's) zodat er Balans ontstaat tussen de in- en ontspanning van de spieren. Door heel bewust bezig te zijn met de asana's wordt het denken stil, de ademhaling rustiger en dieper zodat je zowel lichamelijk als geestelijk kunt ontspannen en weer in balans komt.

Yoga is dus geen serie ingewikkelde acrobatische hoogstandjes. Iedereen beleeft yoga op zijn eigen manier en voert de asana's (houdingen) uit binnen zijn eigen mogelijkheden. De perfecte yogahouding is die houding die voor jou op dat moment perfect voelt. Het is niet belangrijk hoe de houding er uit ziet. Het gaat om de ervaring, het leren luisteren naar je lichaam en de grenzen die het aangeeft te leren herkennen en respecteren. Neemt niet weg dat er wel gewerkt wordt om die grenzen beetje bij beetje te verleggen zodat het lichaam soepel, sterk en lenig wordt.

Online gratis lessen volgen?

In de 10 jaar dat ik Yoga en Gezondheidsstudio Papendrecht heb gehad heb ik veel cursisten begeleid. De kennis van die 10 jaar zijn terug te zien in onderstaande online yogalessen die je gratis kunt volgen.