5 daagse training "Leefstijl eerst" voor jeugdhulp- en onderwijsprofessionals

Waar gaat deze training over

Deze training gaat over positieve gezondheid. Hoe je gezond en kansrijk opgroeien kunt stimuleren zonder dat de jongeren en hun gezin afhankelijk zijn of worden van (jeugd)hulp. Want  specialistische jeugdhulp is lang niet altijd nodig. Door in te zoomen op leefstijl en voedingsaspecten kun je een jeugdige en zijn/haar gezin in veel gevallen weer duurzaam op de rit helpen.

We zijn de afgelopen steeds ongezonder gaan leven. Meer stress, minder volwaardige voeding en minder beweging. Dit heeft directe impact op onze gezondheid en kwaliteit van leven. Door de focus te leggen op het herstellen van een gezond leven leg je een stevige basis voor de jeugdige en zijn/haar gezin. Vanuit deze stevige basis kun je verder bouwen en is de jeugdige / het gezin veel beter in staat om om te gaan met de uitdagingen van het dagelijks leven. In deze 5-daagse training leer je hoe je de jeugdige en het gezin kunt helpen met het (opnieuw) aanleren van gezond gedrag. 

Welke onderwerpen komen aan bod

In deze training staan we uitgebreid stil bij gezonde voeding. Diverse studies tonen aan dat een gebrek aan de juiste bouw- en beschermstoffen zorgen voor veel (cognitieve) problemen. Voorbeelden hiervan zijn ADHD, ADD, concentratieproblemen, leerproblemen, emotie regulatieproblemen, angsten, depressie en vermoeidheid. Daarnaast kampen steeds meer kinderen met overgewicht. Na het volgen van deze training ben je in staat om op basis van het analyseren van een eetdagboek een kwalitatief hoogwaardig voedingsadvies mee te geven aan de jongere en zijn / haar gezin. 

Naast voeding is er ook ruime aandacht voor voldoende beweging. Vanuit de oertijd zijn wij een jagersvolk dat altijd in beweging was. Onze huidige leefstijl waarbij we de dag voornamelijk zittend doorbrengen is een enorme aanslag op ons fysieke en mentale welzijn. Na het volgen van deze training ben je in staat om een op maat gemaakt beweegadvies mee te geven die het fysieke en mentale welzijn duurzaam hersteld. 

Ook zijn slapen, ontspanning en stressreductie onderwerpen waar we bij uitgebreid bij stilstaan. Een lichaam wat constant onder stress staat herstelt niet, met alle gevolgen van dien. Te weinig slaap, beperkte concentratie, vermoeidheid en geïrriteerdheid zijn hier voorbeelden van. Na het volgen van deze training ben je in staat om waardevolle tips te geven om beter te slapen, te ontspannen en op een gezonde manier om te gaan met stress. 

Kwaliteit van leven, zingeving en mentale weerbaarheid zijn door de hele training verweven

Voor wie is deze training bedoeld

Voor iedereen die professioneel bezig is met de begeleiding van cliënten, werkt met jeugdigen en gezinnen zoals zorgprofessionals, POH-ers, docenten, jongerenwerkers en wijkteammedewerkers en die zich (verder) wil bekwamen op duurzame ondersteuning

De training is geschikt voor cursisten met minimaal MBO 4 / HBO werk- en denk niveau.

Wie is de docent

De training wordt gegeven door Bianca Korevaar. Bianca heeft zeer ruime ervaring met (jeugd)hulpverlening en zij heeft zich de afgelopen 12 jaar ontwikkelt tot leefstijlexpert op zowel volwassen als kindniveau. Zij is een gediplomeerd vitaliteit - en leefstijlcoach®, mindfulness trainer en yogadocent. 

 

Meer info?

De training wordt op 24 februari in Dordrecht gegeven. Klik op onderstaande link voor meer info

Leefstijl Eerst! - MEEK2

 

Interesse?

Aanmelden voor deze training kan zowel op individueel niveau als incompany via onderstaand contactformulier